náš tým

 

 

 

ALEŠ KOSTÍNEK
O tom, že budu kuchařem, jsem měl jasno od malička. Pocházím z rodiny, která měla k tomuto řemeslu velmi blízko. Bratr mého dědečka Josef Kostínek, také kuchař, byl autorem několika významných kuchařek. Od dětství mě vše kolem vaření velmi zajímalo, s bratrem dědy jsem trávil veškerý volný čas v kuchyni a hodně se toho naučil, především práci s masem.

Vyučil jsem se kuchařem ve Francouzské restauraci v Obecním domě pod vedením uznávaného šéfkuchaře Ladislava Samka a šéfcukráře Tomáše Krofty. Po vyučení jsem sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích, několik let jsem také úspěšně provozoval vlastní restauraci za Prahou. Působil jsem v oblasti filmového cateringu, kde jsem měl tu čest vařit pro takové hvězdy, jako jsou Catherine Zeta Jones, Gerard Depardieu, Danny Trejo a mnoho dalších zahraničních i českých herců.

Během své kariéry jsem pobýval také v Mongolsku, kde jsem měl v Ulánbátaru na starosti otevření české restaurace včetně celé logistiky dovozu surovin, zaučení místního týmu i přípravu receptur s ohledem na dostupné suroviny.

V současné době se naplno věnuji své společnosti Next catering a během akcí, svateb i vaření u klientů doma se snažím propagovat přípravu poctivých domácích pokrmů za použití čerstvých lokálních a regionálních surovin. Řídím se tím, že vše se má dělat naplno, a tak přistupuji i k vaření. Vaření je mým koníčkem, vařím s láskou a věřím, že to oceníte i vy.

 

 

 

JAN RÓZAŃSKI

Vařit jsem toužil už od dětství a v mém rozhodnutí mě utvrdilo sledování seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka. V kuchyni jsem trávil veškerý volný čas. Hned po vyučení na ostravské hotelové škole v roce 1992 jsem nastoupil do první soukromé restaurace v Karviné, potom následovala restaurace na zámku Fryštát a dalších osm let jsem sbíral zkušenosti v italské restauraci, než jsem kývnul na nabídku vařit v hotelu Zámek Hrubá Skála. Po dvou letech jsem v rámci firmy přešel na pozici šéfkuchaře do čtyřhvězdičkového hotelu Sychrov. V roce 2014 jsem přijal nabídku předsedy Fotbalové asociace České republiky Miroslava Pelty a od té doby vařím v jeho restauraci, kde se mimo jiné stravují prvoligoví fotbalisté Jablonce nad Nisou. Pod vlajkou fotbalové reprezentace jsem se podílel na přípravě menu pro zahraniční fotbalové týmy na mezistátních zápasech. Také jsem měl možnost prezentovat své dovednosti na Prague Food Festivalu. Vaření je pro mě tou nejkrásnější prací a zároveň koníčkem. Největší radost mám ze spokojených hostů, kteří se za mnou rádi vracejí.